Online alışveriş sitesi kurma maliyeti, yeni site kuracak firmalar tarafından sıklıkla merak edilir. Online site kurma maliyeti, arayüzler, tasarım, hedef kitle ve diğer maliyet faktörleri detaylı olarak anlatılmaktadır. Çevrimiçi mağazalar artık başarılı ticaretin vazgeçilmez bir parçası haline geldi ve ister yeni başlayanlar için küçük web mağazaları, ister ileri düzey ticaret kullanıcıları için daha büyük ve daha karmaşık çevrimiçi mağazalar olsun, pek çok avantaj sunuyor.
Bir online mağaza kurmanın maliyeti, şirketinizin büyüklüğüne değil, ihtiyaçlarınıza ve planlanan web mağazasının karmaşıklığına bağlıdır. Projenizin kapsamını ve maliyetlerini daha iyi tahmin edebilmenize yardımcı olmak için bu içeriğimizde 5 maliyet faktörünü sunuyoruz ve kişisel mağaza projenizde nelere dikkat etmeniz gerektiğini gösteriyoruz. Sizler de online site kurma üzerine Taka Bilişim sitemize başvurabilirsiniz.
Online alışveriş sitesi kurma maliyeti pek çok faktöre göre belirlenir. Çevrimiçi bir mağaza oluşturmak için mağaza yazılımı, bir e-ticaret projesinin teknik temelini oluşturur. Web sitenize entegre edilebilecek veya tek başına çalıştırılabilecek çok çeşitli mağaza sistemleri bulunmaktadır. Doğru mağaza sistemini seçmek ve dolayısıyla dolaylı maliyetleri düşürmek için web mağazanızda bulunması gereken özelliklerin seçimi çok önemlidir.
Online mağazanızı oluştururken henüz bir mağaza sistemi seçmediyseniz, sektörünüze, ürününüze ve bütçenize uygun uzun vadeli çözümler bulmanız için gerekli bilgi birikimini size sağlayacak uzmanlardan tavsiye alın.
Çevrimiçi işinizi kurduğunuzda, seçtiğiniz mağaza sistemine bağlı olarak lisanslar ve eklentiler için tekrarlayan maliyetlerin yanı sıra, çevrimiçi mağazanın tasarımı ve açılması için tek seferlik maliyetler olabileceğini lütfen unutmayın.
ERP sistemi veya diğer sistemlere (WaWi, PIM veya sipariş karşılama gibi) bağlantısı olmayan basit bir çevrimiçi mağaza, en basit çevrimiçi mağaza türüdür. Burada giderler, mağaza sistemi veya modüler sistem maliyetleri ile pazarlama amaçlı maliyetler, şablon/tema (web tasarımı), görseller, metin oluşturma, ürün bakımı ve domain ve hosting maliyetlerine kadar düşmektedir.
Ancak mağaza sistemlerinin bir şirketin tüm değer yaratma sürecine hizmet etmesi nadiren mümkündür. Kısacası bu, entegre bir ERP sistemine sahip olmayan mağazaların, verileri güncel tutmak için faturalama, stok listeleri ve satın alma gibi iş süreçleri için daha yüksek harcamalara katlanabileceği anlamına geliyor.
E-ticarete yeni başlayanlar ve e-ticaret kurucuları için bu çözüm, küçük adımlarla başlayıp bir iş modelini doğrulamak için faydalı olabilir. Ancak sipariş hacmi arttıkça, bu yaklaşım hızla pratik olmaktan çıkabilir ve sizin ve büyüyen ekibinizin sınırlarını zorlayabilir. Başlangıçta online alışveriş sitesi kurma maliyeti ne kadar düşük olursa o kadar idealdir.
Ek yazılıma göre online satış sitesi maliyeti değişiklik gösterir. Bir online mağaza nadiren yalnızca özelleştirilmiş mağaza sisteminden oluşur. Özellikle büyük web mağazaları, sorunsuz bir ticaret sürecini mümkün kılan entegre bir sistem ortamının parçasıdır. Ancak daha küçük bir çevrimiçi mağaza bile ek yazılımlardan faydalanabilir. Hangi seçenekleri kullanacağınız, kullanıp kullanmayacağınız ihtiyaçlarınıza, gereksinimlerinize ve nihayetinde bütçenize bağlı olmalıdır.
Ürün sayısı arttıkça çeşitli mağaza sistemlerinin iç arama ve filtreleme sistemleri artık yeterince verimli olmamakta ve bunların harici sistemlerle değiştirilmesi gerekmektedir. Bunlar yalnızca ürün arama ve ürün filtrelemeyi optimize etmekle kalmıyor, aynı zamanda yapay zekanın kullanımıyla genişletilmiş çapraz satış ve yukarı satış fırsatları da sunuyor. Akıllı ürün navigasyonunun, çevrimiçi mağazanızın dönüşüm oranı üzerinde kanıtlanmış olumlu bir etkisi vardır.
Arama ve filtreleme sistemlerine göre online alışveriş sitesi kurma maliyeti çeşitli kriterlere bağlıdır; faturalandırma genellikle ürün/ürün kombinasyonlarının sayısına, aylık arama sayısına veya her ikisinin bir karışımına göre yapılır.
Ürün yelpazesi geniş, farklı medya ve dilleri yönetebilen, şirketin büyüklüğünden bağımsız olarak mağazalar için PIM (Ürün Bilgi Yönetimi) sistemleri önemlidir. Burada tüm ürün bilgi verileri tek bir yerde toplanıyor, bu da PIM sistemlerinin zamandan tasarruf sağlaması ve veri kalitesini önemli ölçüde artırması anlamına geliyor. En önemli görevler şunlardır:
Verimli veri bakımı
Veri kalitesinin optimize edilmesi
Çeviri yönetimi ve
Çeşitli pazarlama ve satış kanallarındaki harcamaların kontrolü.
Daha sonra zenginleştirilmiş ürün verileri ihtiyaç halinde ERP sistemine eklenebilir; böylece ERP sistemi mümkün olduğunca basit tutulur.
PIM sistemlerinin maliyetleri çeşitli faktörlere bağlıdır, Kullanıcı sayısı, Modül sayısı, Arayüz sayısı, Ürün miktarı Gereksinimlerin işlevleri ve karmaşıklığı bunlara örnek gösterilebilir. Online alışveriş sitesi kurma maliyeti hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Taka Bilişim ile iletişime geçebilirsiniz.